Les alt for bare 10 kr!

Store utskiftinger i KrF: Nytt lag med ny general – avtrykk fra Dagen og Bergen

Et halvt år etter at Geir Morten Nilsen ble KrFs generalsekretær er partikontoret uten røde profiler og preget av nøkkelfolk fra Bergen-kanten uten lang politisk erfaring.

Publisert 01. april 2020

Nilsen har selv permisjon fra jobb som konsernsjef i mediehuset Dagen for å være generalsekretær i KrF.

Da han startet i september, fikk han med seg fikk han sin mangeårige næringslivspartner fra Bergen, Eirik Nordeide Helgøy, som personlig rådgiver.

KrFs nye apparat

Vårt Land har gjennomgått ansettelser i KrFs apparat så langt i Nilsens virke som generalsekretær, i første rekke ved landskontoret.

• Blant de fremste fem nøkkelfolkene i apparatet er det ingen profiler fra partiets «røde» side.

• Flere nyansatte har koblinger til avisen Dagen. Bergens-innslagene er styrket.

• En fellesnevner er også at sentrale, nye ansatte på landskontoret knapt har erfaring fra lokal KrF-politikk og partiarbeid. De har ikke drevet nasjonal valgkamp før. Unntaket er partiets kommunikasjonssjef.

Også Geir Morten Nilsen er uten tidligere politisk erfaring. Han er gründer og næringslivsmann. Nilsen har dessuten bygget opp Tremorkirken på Sotra.

Uro på rød side

Vårt Land har de siste ukene snakket med en rekke partikilder i Bergens-området, det sentrale KrF-miljøet og fra rød side i retningskampen. De finner det vanskelig å uttale seg åpent om ansettelser.

• I sistnevnte gruppe er det uro over nyansettelsene. Man opplever at partiets sentrale apparat blir besatt av folk med mer konservativ, lavkirkelig og høyreorientert profil. Det er frykt for ensretting av partiet.

• På motsatt kant er det glede over det som nå skjer: Det oppleves som at en rekke nye koster møter KrFs utfordringer med nytt og annerledes blikk. Det rapporteres om lettelse over nytt driv – og at ting «endelig skjer».

Generalsekretær Nilsen svarer på den «røde» uroen og kommenterer profilen på ansettelsene lenger nede i saken.

LES OGSÅ: Knut Vollebæk er koronasmittet: – At viruset smitter veldig, veldig lett, er min historie et eksempel på

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også