Les alt for bare 10 kr!

Møt de mektigste kvinnene i Kristen-Norge

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen og statssekretær Jorunn Hallaråker Heggelund er de tre mektigste kvinnene i Kristen-Norge, mener Vårt Lands jury.

Publisert 06. mars 2020

Søndag markeres den internasjonale kvinnedagen med arrangementer på torg og gater – og i kirker og forsamlingslokaler. 

I den forbindelse har en Vårt Land-jury  valgt å trekke frem de 30 kvinnene de mener har mest makt i Kristen-Norge. 

Vårt Land har møtt noen av kvinnene på listen. De er svært ulike, tilhører ulike deler av kristenlandskapet, og har ulike former for makt. 

Mens Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum har enorm innflytelse over Den norske kirke , er det Jorunn Hallaråker Heggelund som er statssekretær i departementet som sitter på kirkebudsjettet. De er nummer én og tre på listen, mens kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen er nummer to. 

Influenser Hildegunn Taipale når ut til en halv million følgere på Instagram hver dag og formidler kristen tro og tradisjonelle familieverdier.

Kirkehistoriker Eivor Oftestad har innflytelse i en annen sfære som en av de få markante konservative stemmene i den norske offentligheten.

Utvalget i maktkåringen viser at kvinner har inntatt mange av de viktigste stillingen i Den norske kirke, og at det gradvis kommer flere kvinnelige ledere også i det frikirkelige Norge. 

Norges kristne råd utførte en undersøkelse av kjønnsbalansen i styrer og menighetsråd i ulike trossamfunn i Norge. 

Resultatene viste at kvinneandelen var relativt lav i de lutherske frikirkene, litt høyere i Pinsebevegelsen og enda høyere i Misjonskirken Norge. I Den norske kirke var andelen 60 prosent. 

Funnene i undersøkelsen kan synes å avspeiles i Vårt Lands maktkåring.

Det blir spennende å se hvorvidt nye kvinnelige profiler vil komme frem også i lavkirkelige miljøer i årene som kommer. 

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også