Les alt for bare 10 kr!

Dette er Kristen-Norges 30 mektigste kvinner

De endrer strukturer, er nyskapende og har påvirkningskraft både i samfunnet og i våre holdninger til tro og kristenliv. Kvinner i Kristen-Norge spiller en avgjørende rolle, viser Vårt Lands maktkåring 2020.

Publisert 06. mars 2020

Søndag markeres den internasjonale kvinnedagen med arrangementer på torg og gater – og i kirker og forsamlingslokaler. 

En Vårt Land-jury har valgt å trekke frem de 30 kvinnene vi mener har mest makt i Kristen-Norge. 

Oversikten viser et mangfold av kraft, makt og innflytelse fra kirken, via organisasjonslivet til politikken. Også de unge influenserne, de som definerer hvordan unge kristne skal tenke og leve, finner du på denne oversikten.

I kåringen har vi tatt utgangspunkt i fire kriterier:

• Posisjonsmakt

• Definisjonsmakt

• Nettverk 

• Påvirkningskraft på andre måter

Juryen i Vårt Land har bestått av nyhetsleder Elise Kruse, forlagsredaktør Åste Dokka, religionsredaktør Alf Gjøsund, nyhetsredaktør Veslemøy Østrem og politisk redaktør Berit Aalborg.

Les intervjuet: Dette er de tre mektigste kvinnene.


Byfuglien er holdt utenfor

Helga Haugland Byfuglien gikk nylig av som preses i Den norske kirke, og er derfor ikke med på Vårt Lands kåring over de mektigste kvinnene i Kristen-Norge.

Vårt Lands panel har likevel gitt en kommentar til hvilken makt Byfuglien har hatt:

«Byfuglien var den mektigste i Kristen-Norge inntil nylig, men gikk nylig av som preses i Den norske kirke. I hennes tid i denne lederrollen har hun satt sitt tydelige preg på kirken og trukket den i en mer åpen og mangfoldig retning. Tidligere har hun også hatt andre lederroller og har vært en sentral aktør i flere tiår. Nå blir det interessant å se hvordan hun vil bruke sin nye posisjon til».

Vi har også valgt å holde de kristne mediene utenfor i dagens kåring.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også