Les alt for bare 10 kr!

Fem års engasjement opp i røyk

Skadene etter brannen i Dombås kirke har satt sitt preg både på kirka og bygda. Orgelet som menigheten jobbet i over fem år for å få på plass, er ikke til å redde.

Publisert 20. februar 2020

Fra hovedveien ser Dombås kirke fredelig ut der den ligger på en liten opphøyning bak bensinstasjonen. Det er lite som vitner om dramaet som foregikk her natten før. Bare politisperringene rundt kirkebygget gjør at noen forbipasserende våger seg opp den hålkete kirkebakken for å se litt nærmere på kirka. Ser de nøye etter kan de skimte sotflekker på kirkeveggene, noen få knuste ruter og restene etter sidene i en salmebok som flyr i lufta.

Natt til torsdag kom meldingen om at korskirken fra 1939 stod i brann. Det gikk flere timer før politiet kunne opplyse om at de hadde kontroll på brannen i signalbygget ved foten av Dovrefjell. Igjen står et lokalsamfunn i sjokk og sorg.

– Jeg har vært her siden klokka fire i natt, forteller kirkeverge Elin Marit Andgard.

– Jeg så ikke på klokka da Elin ringte, men kom så fort jeg kunne etter å ha fått kokt noen kanner med kaffe. Dette er en tung dag. En sånn beskjed er det siste man vil få, sier menighetsrådsleder Guri Ruste.

Nedbrent kirkerom

De to damene har installert seg på kirketjenerens kontor. Det lukter fortsatt brent inne i det lille servicebygget, enda det ligger omtrent femten meter unna kirka, og det er flere timer siden brannen ble slukket. På en pult inni hjørnet ligger en halvspist fyrstekake og en pose med bananer. Telefonene til Andgard og Ruste ringer konstant, og brannvesen og politi stikker stadig hodet innom med spørsmål og oppdateringer om redningsarbeidet. Nå diskuteres vaktholdet for det kommende døgnet.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også