Les alt for bare 10 kr!

Som liten låste Jeffrey Huseby seg inne på rommet sitt for å legge kabal

– Eg kunne godt klart meg utan noko av forkynninga i barndomen, seier Sjømannskyrkjas nye sjef.

Publisert 22. februar 2020

Det bles liten kuling på Mosterøy, litt nord for Stavanger. Jeffrey Huseby står ute ved havet. Han er trøytt, har jobba mykje over lang tid. Derfor er han på retreat.

Dei andre har gått vidare for å finne ly. Plutselig merkar Huseby noko i augekroken, noko som rører seg. Han snur seg og ser ei stor ørn rett over havflata.

Ho flaksar med vingane tre gongar og så flyr ho over hovudet på han. Deretter forsvinn ho opp i skyene.

Huseby og dei andre har nettopp meditert over to skriftstadar i Bibelen – eitt frå Jesajas bok og eitt frå Salmane. Felles for dei to, er biletet av ørna.

– Sjølv om det kan vere heilt tilfeldig at det var ei ørn der, så var det litt merkelig for meg å lese to bibeltekstar om ørna og så skulle det vere ei akkurat der, seier Huseby.

Han sit i aulaen ved VID Vitenskapelige høgskole i Oslo. Det er høgt under taket. Rundt oss sit studentar i små grupper, no og då skrapar stolbein mot golvet.

Huseby verkar brydd når han fortel om det han kallar «åndelege opplevingar», og han måtte tenke seg godt om før han valde å fortelje om den gongen på retreat.

Han mumlar noko om korleis dette vil ta seg ut på trykk. Så tek han sats:
– For meg var dette ei sterk oppleving. Det styrka trua mi å kjenne at Gud ser meg og har omsorg for meg.

Ikkje bitter

Sidan 2011 har Huseby vore generalsekretær for Det norske misjonsselskap (NMS). I fjor sommar vart det klart at Huseby ikkje vart tilbode eit nytt åremål som leiar. Landsstyret viste til krevjande år og slitasje.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også