Les alt for bare 10 kr!

Solveig Leithaug: – Jeg gjorde alt jeg kunne for å skjule det

Ensomheten kan være beksvart. Og den kan gi lys. Solveig Leithaug har smakt på begge deler.

Publisert 21. februar 2020

18. november 2008 falt bomben. I et større intervju med Vårt Land fortalte hele kristen-Norges Solveig Leithaug om det dramatiske bruddet med ektemannen Ken, som i over et tiår hadde hatt et skjult, eskalerende rusproblem med amfetamin og alkohol.

I domspapirene fra den lokale rettsinstansen i Colorado framgår det at mannen ble dømt for trakassering og brudd på besøksforbudet han var blitt ilagt. Selv som norsk statsborger i USA var Leithaug blitt tilkjent eneomsorg for barna, på bekostning av sin amerikanske ektemann.

Det var ikke slik det tegnet, 19 år tidligere. Solveig Leithaug og Ken møttes første gang i januar 1989, som gjester på tv-programmet Praise the Lord på Trinity Broadcasting Network, verdens største kristne tv-nettverk. Hun sang, han vitnet og forkynte.

Hun var den lyse, skandinaviske jenta med englestemmen, som attpåtil skrev sine egne sanger og spilte live på tv, nærmest uhørt på denne tiden. Han var den ruvende og karismatiske kampsportmesteren som et tiår tidligere var blitt frelst ut av rus og kriminalitet, og som brant for å bringe Jesus ut på gatene til dem som trengte det mest. De to fant hverandre, ikke minst i en felles glød.

– Jeg tenkte: «Alt jeg vil i livet er å leve for Jesus, og her er en annen som virkelig vil det samme.»

Et drøyt halvår senere, da de hadde vært kjærester i omkring seks uker, var de igjen sammen på skjermen. Mange celebre navn var på scenen med dem, og seertallene var skyhøye. Helt uforberedt på Leithaug trekker Ken opp en gullring med diamanter og frir på direkten, i spotlighten.

Fjetret, men også sjokkert, svarer hun ja.

– Det er klart at jeg i ettertid har tenkt at det var ikke helt bra å gjøre det slik. Men jeg var veldig blendet, forteller Leithaug.

Og bryllupet det sto
Og lukkeleg levde de to!

– «Askepott» (1983)

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også