Les alt for bare 10 kr!

‘Klarer diktet å sette ord på noe i ditt liv, er det et viktig dikt’

Trygve Skaugs populære dikt er bare design på siden, mener kritiker. – Jeg har mer, han må bare stålsette seg, svarer Skaug.

Publisert 14. februar 2020

Som poet
burde jeg sikkert ty til
en metafor nå
men okei drit i det
jeg elsker deg

(Trygve Skaug)

Poeten Trygve Skaug har gjort det kunststykket å havne på bestselgerlistene – med en diktbok. Hans siste utgivelse Ikke slipp ble utsolgt fra forlaget Cappelen Damm på bare tre dager da den kom i slutten av januar.

Skaugs dikt leses og deles ikke minst av hans over 100.000 følgere på Instagram. Selv om leserne omfavner ham, har den nye samlingen høstet hard kritikk blant enkelte anmelderne. Morgenbladets kritiker Frode Helmich Pedersen mener den litterære kvaliteten rett og slett er for dårlig.

– Det er for mange klisjeer og plumpe setninger. Forfatteren mangler følelse for rytme og vers. Diktene er bare design på siden, sier Helmich Pedersen til Vårt Land.


Hvem bestemmer?

Uansett hva man måtte mene om innhold og form: Når Skaugs trøstende tone i dikt om kjærlighet og usikkerhet hos et mannlig jeg leses av så mange, må det da være et tegn på at han treffer noe i oss.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også