Logg inn

Den sammensatte viking

Norge er inne i en ny vikingtid. Stadig flere ønsker å leve som forfedrene våre. Mens mange lever ut den norrøne livsstilen, savner andre mer rom for å utøve åsatro.

Innerst i det som er kjent som den villeste og vakreste sidearmen til Sognefjorden, Nærøyfjorden, ligger bygda Gudvangen. For 1000 år siden var dette et viktig handelssted, og det sies at stedsnavnet betyr «Gudenes slette ved vannet». Fjorden er oppkalt etter havets gud, Njord.

Men selv ikke ved gudenes egen slette var det plass til alle som ønsket å bo. De skandinaviske landene var overbefolkede, og flere begynte å røre på seg. Dette ble starten på det vi i dag kaller vikingtiden.

1000 år senere vikingene igjen inntatt Gudvangen. I mai åpnet Njardarheimr vikinglandsby, den første av sitt slag i Norge.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.

Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også