Les alt for bare 10 kr!

På kakefest med grammyvinnere

Jentene i Nidarosdomens jentekor blir opplært til å tørre å ta sjanser. Slikt blir det verdens mest høythengende musikkpris av.

Publisert 31. januar 2020

– Æææ! Et hår! Et lite mørkt hårstrå har landet på den kritthvite marsipanen, og i et øyeblikk lykkes håret med å stjele oppmerksomhet fra både makroner og gullkuler.

Jentene stimler sammen rundt kakefatet, og straks den ubudte gjesten er borte, strekker de hendene etter papptallerkner og gafler.

Vi er i Trondheim, der en korøvelse brått er blitt til en fest, og kakepynten avslører årsaken: En spiselig variant av logoen til musikkprisen Grammy, og et bilde av platecoveret til Lux i sukkerfondant.

Musikk-Oscar

Lux var platen som jentene her i Nidarosdomens jentekor spilte inn sammen med Trondheimsolistene i fjor, under lydtekniker Morten Lindbergs ledelse. Og sist søndag, rett før midnatt norsk tid, ble den premiert med «musikkens Oscar».

– Jeg hadde egentlig lagt meg, da jeg fikk melding fra noen som sa «Hallo! Vi har vunnet Grammy». Jeg gikk inn på Facebook med en gang, og da jeg skjønte at det stemte, ble jeg kjempeglad, forteller Maria Cordelia Skagen, og legger raskt til:

– Det ble vanskelig å sovne etterpå, for å si det sånn.

Skagen er 17 år. I åtte av dem har hun sunget i jentekoret. Og mens de yngste øver i naborommet, forteller Skagen og soprankollega Christine Unsgaard Tøndel (18) hvorfor de er blitt her så lenge.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også