Les alt for bare 10 kr!

– Jeg har jo ikke sans for herlighetsforkynnelse, men den positive begeistringen må vi formidle

Søndag holder Helga Haugland Byfuglien sin siste gudstjeneste som preses i Den norske kirke.

Publisert 25. januar 2020

– Da jeg var ung, var jeg så stolt av å være med i et kristent ungdomsmiljø. Vi følte vi var med på seierslaget. «Det er dette verden trenger, det er dette som er sant, vi må ha mer dette», tenkte vi. Det var en så sterk Kristus-tro.

Helga Haugland Byfuglien funkler når hun forteller om ungdomstiden i KFUK-KFUM i Bergen.

Hun skulle ønske Den norske kirke kunne finne tilbake til noe av entusiasmen og gleden hun opplevde i ungdomstiden. Til tross for sekularisering, nedgang og konflikter: Kirken er fremdeles først og fremst et gledens sted.

– Det er et budskap som gjør at vi ikke bør være introverte. Vi skal ut! Jeg har jo ikke sans for herlighetsforkynnelse, men den positive begeistringen – den dype gleden av å være elsket og tilgitt – den må vi formidle, sier Byfuglien.

Søndag holder hun avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen som preses, ledende biskop i Den norske kirke.

Å representere

Vi sitter på Byfugliens kontor i Kirkens hus i Oslo sentrum. På veggen er det bilder av Byfuglien som hilser på pave Benedikt XVI, og fra en kirketrapp der hun står sammen med kong Harald.

En av oppgavene i jobben hun har hatt er nettopp å representere kirken i store nasjonale og internasjonale anledninger. Det er et stort ansvar.

Sommeren før Byfuglien skulle tilsettes som fast preses i 2011, fikk hun kjenne ansvaret ekstra sterkt på kroppen. 

Hun ble oppringt av NRK lørdag 23. juli. De ville hun skulle kommentere hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya i studio.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også