Les alt for bare 10 kr!

«Nettlivet er en forstyrrelse i mange samliv»

En av de største utfordringene for samliv og familieliv, er smarttelefonen. Det sier Vårt Lands Samlivspanel. Vi har utfordret dem til å svare på ett spørsmål: «Hvordan står det til med norske samliv i 2020?»

Publisert 11. januar 2020

– Jeg kjenner faktisk til mange som har møtt sin partner på datingapper, sier Bente Barstad, psykologspesialist på Modum bad.

– Mora mi gjorde det, svarer psykolog Kristoffer Whittaker.

Vårt Lands reporter befinner seg på Modum bad i et rom med fire ulike stemmer som skal bidra i vår nye samlivsspalte Samlivspanelet.

De fire er psykologspesialist Bente Barstad, forsker og psykolog Kristoffer Whittaker, fagleder familie og samliv Grethe Karin Hoviosen og sykehusprest Jon-Erik Bråthen.

Samlivsspaltistene mener par som inngår bonusfamilier kan undervurdere utfordringene som følger

– Hvilke utfordringer preger samliv i dag?

Bente: Ett eksempel er «nyfamiliene» eller «bonusfamiliene».

Grethe: Jeg tror mange av disse familiene har undervurdert utfordringene.

– Hvordan da?

– Det er så vanskelig og enkelt som at når det er to individer, så har man en utfordring allerede der. Og når man i tillegg får med seg barn med ulike forventninger, en hverdag med foreldre i to hjem, innstillinger til mor eller fars nye kjærester, mange omstillinger som følger av et samlivsbrudd, så blir ting vanskeligere.

LES KOMMENTAR: «Forpliktelsen som forhold krever for å vare, er en muskel som må trenes opp»

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også