Les alt for bare 10 kr!

Regjeringens fire partiledere - slik vil de sette verdimerker i det nye året

I felles nyttårsintervju tar Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) oppgjør med at Norge er «et kaldt samfunn». Samtidig inviterer de til livssynsamling.

Publisert 30. desember 2019

Side ved side inviterer regjeringens fire mektige til samling om verdier når store avgjørelser tas i vår. Etter klimaåret synger de ut mot lettvint kritikk om at de ikke gjør nok.

Fra en rød sofa gir statsminister Erna Solberg og de tre andre partitoppene i regjeringen klare meldinger inn i et år der det kan komme til blåse tøffere rundt dem:

• De tar oppgjør med merkelapper om at de gjør Norge til «et kaldere samfunn».

• De slår tilbake mot «lettvint» klimakritikk – og mener de selv skaper troverdig fart.

• De serverer verdipolitikk som alle står inne for – og kommer med en politisk invitasjon om livssyn.

Nyttårsintervjuet i dagens Vårt Land er spesielt toppmøte: Alle fire partilederne i regjeringen skal snakke om verdier bak politikken de fører – og utfordringer for 2020. Ved årsskiftet er dette det eneste lengre avisintervjuet Solberg, Frp-leder Siv Jensen, Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad gir sammen.

Fører de fire Norge mot et «kaldere samfunn»?

Helt til høyre for de tre kvinnene i sofaen sitter den ferskeste på laget – KrF-leder Ropstad. Etter KrFs opprivende strid tok han partiet inn i Solberg-regjeringen i januar. For første gang siden 2005 hadde KrF egne statsråder og ble fort til angrepsmål.

– Dere sikrer «usosiale budsjettkutt», har opposisjonen i høst snerret mot Ropstad og KrF.
Beskyldninger om at regjeringen er «usosial» kommer hyppigere enn før. Og anklager om at Solbergs regjering faktisk fører Norge mot et «kaldere samfunn» har jevnt kommet fra Aps og Sps topper og fra de «røde» under KrFs retningskamp i fjor.

Hvordan reagerer de selv på slikt? Blir de opprørt, alle fire?

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også