Les alt for bare 10 kr!

Gry fant hellige historier i sykehushverdagen

Hun forsket på verdier i helsevesenet. Da rammet kreften, og hun fikk møte sykehushverdagen fra innsiden. Hellige historier er det hun fant. Hun tror de kan være nyttige i alle slags jobbhverdager.

Publisert 02. januar 2020

I tre år hadde Gry Espedal forsket ledere og ansatte på tre nivå på Lovisenberg diakonale sykehus i Oslo. Hun hadde intervjuet 35 ansatte og 18 pasienter og samlet deres fortellinger om sykehushverdagen og på hva som endrer eller opprettholder verdier i organisasjoner. Hun ba de ansatte fortelle en historie om en gang de hadde gjort en forskjell for andre. Hun hadde funnet spennende fellestrekk i fortellingene og var i gang med å skrive artiklene som skulle lede fram til en doktorgrad.

K-ordet

Da kom resultatene fra prøvene. Hun hadde brystkreft.

– For meg var det en stor overgang å forske på helsevesenet fra utsiden og så plutselig være på innsiden, sier Espedal.

Teologen har jobbet som studentprest. Hun har jobbet for NRK og TV2. Som lederutvikler har hun vært konsulent i nærings- og organisasjonsliv. Hun likte lederutvikling. Siden hun også liker å skrive og undervise, søkte hun seg til Diakonhjemmet, nå VID, i 2012. Hun er fast ansatt på masterprogrammet i Verdibasert ledelse og var tredje person som fikk en stipendiatstilling ved VIDs nye forskningssenter i 2013. Før jul forsvarte hun sin doktorgrad.

– Egentlig skulle jeg vært ferdig for to år siden. Nå er jeg kreftfri så det har gått bra. Men å få en slik beskjed er dramatisk. Du lever på grensen mellom liv og død.

– Du måtte hele veien ned?

– Jeg har vært gjennom alt. Cellegift, operasjon og stråling. I ett år var jeg sykmeldt. Jeg trodde jeg var på vei tilbake og satte opp farten. Men det var for tidlig så jeg gikk på en ny smell. Jeg ble forsinket med nok et halvt år. Det er derfor en stor opplevelse for meg å være igjennom.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også