Les alt for bare 10 kr!

Disse 33 vil prege Norge

TALENTER: Det gror i det politiske Norge. Her er de unge talentene vi tror vil fylle sentrale posisjoner i årene som kommer.

Publisert 04. januar 2020

Noen gjør seg bemerket som gode strateger, utvikler ny politikk eller er gode til å bygge lag og skaper vekst lokalt. Andre har gjennomslag i debatter og blir medienes yndlinger.

Her presenterer vi en liste over noen av dem vi tror kommer til å bli sentrale og viktige politikere i framtidens Norge. Noen er allerede godt etablert, andre er på vei opp.

Lista er valgt ut basert på Vårt Lands politiske avdelings egne vurderinger, samt samtaler med og innspill fra et tjuetalls kilder i alle partier på Stortinget og i rådgiverapparatet.

Det er ingen utførlig liste – mange navn er foreslått og diskutert, men har ikke kommet med til slutt.

· LES VESLEMØY ØSTREMS KOMMENTAR OM LISTA: «Det er en tøff vei fra talent til posisjon. Lojalitet spiller en mer sentral rolle enn mange tror»

Om utvalget:

Vi har valgt å avgrense utvalget til 31 år oppad. Det betyr at mange som nevnes hyppig i mange partier utelates fra lista.

Enkelte unge stortingsrepresentanter og statssekretærer er utelatt fordi de allerede må betraktes som veletablerte politikere, ikke talenter.

OBS: Presentasjonen er korrigert for at partiene har ulik størrelse, og at de største partiene er enda mer avhengige av å ha en stor talentbase. Fra Stortingets to minste partier presenterer vi kun én kandidat.


Her er partienes viktigste talenter

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også