Les alt for bare 10 kr!

Slik blir kirkeåret 2020

Vårt Land har spurt flere av Norges kristne trossamfunn om hva som blir de viktigste og vanskeligste sakene for dem i året som kommer.

Publisert 25. desember 2019

Den norske kirke

Helga Haugland Byfuglien, preses i Den norske kirke

Den viktigste saken for Den norske kirke i 2020 er en samlet storsatsing på dåp. Den omfatter alle arbeidslag i Den norske kirke. Den vanskeligste saken er å rekruttere medarbeidere som vil jobbe i kirken. Det et ansvar hele Den norske kirke må ta sammen.

Den katolske kirke

Biskop Bernt Eidsvig, Oslo katolske bispedømme

Den vanskeligste saken er ikke en spesiell enkeltsak, men vår svært stramme økonomi de neste årene blir utfordrende for vedlikeholdsetterslepet og vårt ønske om å utvide gudstjenestetilbudet. Det er svært trangt om plassen mange steder. Det siste er for så vidt både vanskelig og gledelig.

Den viktigste saken blir at trossamfunnsloven får bred politisk forankring og gir oss langsiktige og forutsigbare rammer. Og at vi opprettholder et godt gudstjenestetilbud og god pastoral omsorg, og styrker vår omsorg for fattige og flyktninger – og engasjementet i overgripende saker som klima, bioteknologi og eutanasi.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også