Les alt for bare 10 kr!

Raset og reisen videre

Vibeke Andrea Sefland opplevde et jordskjelv som forandret livet hennes. Nå mener hun at å oppleve en katastrofe kan være ­nødvendig for å finne seg selv.

Publisert 20. juli 2017

Når vi ringer Vibeke Andrea Sefland, er hun på vei til Kristiansand, der hun vokste opp.

– Men jeg kommer til Oslo på mandag, før jeg reiser til Nepal på onsdag og deretter direkte til Iran. Så skal jeg videre til Sør-Sudan. Men på tirsdag er jeg bare hjemme og pakker, så da må dere bare komme og besøke meg i teltet. Jeg har hele dagen.

Hun ler.

Viktig å være til

Sefland er offiser i forsvaret, fjellklatrer, hjelpearbeider og kronisk positiv, ifølge henne selv.

Det må man kanskje være, skal man være tilstede i nået – noe hun er opptatt av – til tross for at farten er høy og avstandene store.

Før jordskjelvet i Nepal, som skulle bli et vendepunkt for henne, jobbet Sefland for FN, på de Israel-okkuperte Golanhøydene i Syria. Hun så hvordan terrorgruppen IS ble stadig mer synlig, før noen visste hva slags ideologi som sto bak de svarte flaggene med hvite tegn.

Indre og ytre reise

Dette er den første i en serie artikler i Vårt Land om å reise. 

Forandrer vi oss innvendig når vi forflytter oss geografisk? Eller oppsøker vi kanskje steder som gir gjenklang i noe som finnes i oss fra før? 

Vibeke Andrea Sefland er hjelpearbeider, fjellklatrer og offiser i Forsvaret. Å oppleve jordskjelvet i Nepal i 2015 endret hennes måte å reise og leve på. 

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også