Les alt for bare 10 kr!

For Whitney Jensen var det en velsignelse å flytte hjemmefra som 12-åring

– Jeg lærte veldig tidlig hva jeg ville i livet, sier ballettdanseren.

Publisert 22. desember 2019

Da Whitney Jensen var tolv år, flytta hun alene til New York for å satse på ballettkarrieren.

Sånn kan du også lære ansvar. Stå opp klokka halv seks for å gå på religionsundervisning før ballettøvingene. Dra i kirka hver søndag uten at noen ber deg om det.

– Jeg lærte veldig tidlig hva jeg ville i livet, sier Jensen.
Noen kvelder var Whitney så ensom at hun gråt seg i søvn. Hun lengta hjem til Utah. Men så huska hun hva hun hadde lært: Du kan be, og så skal Den hellige ånd trøste deg.

– Jeg ba min himmelske Fader om å trøste meg og følte umiddelbart at jeg ikke var alene.

Tutu og tåspissko

Operatakets hvite marmor er nærmest usynlig i den tette desembertåka. Utenfor de store glassvinduene er Oslofjorden som slukt av et hvitt teppe, men inne i kantina i Norges mest kjente kulturbygg, summer det av liv. På møte­rommet Tornerose, litt lengre inn i gangen, er det kjølig.

Om kvelden er det tutu og tåspissko, men nå er Whitney Jensen i ferd med å forsvinne inn i en svart hettegenser med Nasjonalballettens logo i hvit skrift på brystet. Hun fryser.

Denne adventstida danser hun hovedrollen Clara i den tradisjonsrike Nøtteknekkeren, men i dag har hun forestillingsfri. Hun har sokker i plasttøflene, og blanke salongnegler i beige. Ballettskoa ­stikker opp fra veska.

Jensen, som kommer fra Salt Lake City i Utah, kom til Norge i 2016. Hun ble prisbelønt i ung ­alder, og da hun kom hit, hadde hun allerede jobba som hoveddanser i Boston Ballet. I 2017 ble hun forfremma til solist i Nasjonalballetten, og har siden dansa store roller i Svanesjøen, La Bayadère og Anna Karenina.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også