På dypet

Hver lørdag har du møtt dem i våre portretter. De har snakket om det innerste, dypeste og sterkeste. Vi gir deg et gjensyn med noen av årets Min tro-intervju.

Min tro

Vi er vesensforskjellige fra Gud. Men vi kan nærme oss Gud, og der er det mange forskjellige stadier. Det virkelig store oppnår en simpelthen i et liv i forsakelse.

– Siri Sande

Da Siri Sande var 19 år, fikk hun innskytelsen å gå i den russiske, ortodokse kirken. Der har hun blitt, og det har betydd alt. Les intervjuet.

Jeg orker ikke å tro på et helvete. Jeg blir redd, jeg.

—   Jørgen Foss

Konservative på Kirkemøtet er herved advart: Det kan hende Jørgen Foss får lyst til å gi dere en klem. Les intervjuet.

«Jeg opplever kirken med sine sakramenter og gudstjenester som virkelig livets kilde, hvor man kan komme og hente den nødvendige næringen til livet, og hvor man også får oppleve den gleden jeg nevnte, og Guds tilstedeværelse og nåde.»

– Fader Kliment

Juha Huhtamäki tenkte seg i russisk kloster, men ble sendt til Oslo. I ham lever drømmen om å gjøre den ortodokse troen nordisk, selv om den for øyeblikket virker langt unna. Les intervjuet.

Jeg har aldri bygget livet mitt på sangen. Det er bygget på identiteten i Jesus, i troen, i venner og i familien.

—   Lisa Børud, artist

Hun opplever at Gud har satt henne i den kommersielle pop-verdenen for å være et lys. – Det har jeg fått bekreftet av at det er så mange ting jeg har fått i fanget. Jeg tror Gud åpner opp nye dører, sier Børud. Les intervjuet.

«For meg blir det er mirakel i seg sjøl at foreldrene mine var akkurat der på akkurat det tidspunktet. Det er en av hovedgrunnene til at jeg tror på noe som er større.»

– Sondre Mulongo Nystrøm 

At et norsk misjonærpar ville adoptere ham, gjør det umulig for Sondre Mulongo Nystrøm å ikke tro på Gud. Les interjvuet.

For meg er Gud det majestetiske, mysteriøse, fantastiske – både det helt store og det helt nede på én gang.

—   Mikkel Wold

Mikkel Wold var som dansker flest og visste knapt noe om kristen tro. Nå tror presten at mange ikke tror fordi de aldri virkelig har forholdt seg til hva troen og Gud er. Les interjvuet.

«Den guden eg trur på, gjennomsyrer den kjærleiken eg føler for alle rundt meg og det eg føler er livets verdi. Alt eg tek inn som gir meg noko, er Gud ein del av.»

– Hilma Nikolaisen 

Sjølv om det er vanskeleg for Hilma Nikolaisen å skildre kva Gud er, er han framleis med henne i alt ho gjer. Les intervjuet.

Ja, jeg lurte på alt. Meningen med livet. Finnes Gud? Hvorfor finnes det ondskap? Sånne ting.

—   Simon Stranger

Simon Stranger har sett inn i mørket hos Henry Rinnan og seg selv, og prøver å slippe til så mye lys han kan. Les intervjuet.

«Målet med livet er ikke å få nedbetalt huslånet, eller etterlate meg en stor arv til barn eller barnebarn. Målet er å leve det gode, riktige livet, fylt av mening. Og å stole på Gud.»

– Arne Viste

Vinteren 2012 ber 3.000 ungdommer i IMI-kirken for de papirløse asylsøkerne. Arne Viste mener han er bønnesvaret. Les intervjuet.

Å kunne se Gud i alle, betyr også at jeg skal kunne se Gud i meg sjøl. Det kan av og til være det vanskeligste.

—   Maria Saxegaard

Da Maria Saxegaard mista håret, følte hun ansvar for å være et forbilde. Men hun unner egentlig ingen andre å være like hard mot seg sjøl. Les intervjuet.

Vil du lese enda flere Min tro-intervjuer? Her finner du en oversikt over alle som er publisert.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Min tro