Les alt for bare 10 kr!

Dagsavisen-redaktøren følte han manglet en dimensjon i livet

Eirik Hoff Lysholm ble overrasket da moren hans fortalte 
at hun ber for ham hver kveld. Det forundrer ham mer at mange 
fremdeles synes kristen tro er noe provoserende.

Publisert 06. desember 2019

Den administrerende direktøren og sjefredaktøren i Dagsavisen ble ikke født med en sølvskje i munnen. Faren hans døde to måneder før sønnen fylte ett år. Moren hadde slett ikke god råd, det hendte de måtte spise brødskiver til middag. Likevel prentet hun tidlig inn i Eirik at sammenlignet med mange andre i verden, var de langt ifra fattige. De var tvert imot ufattelig rike! Derfor hadde de også et ansvar for å hjelpe de som virkelig var fattige.

Også ved kjøkkenbordet til mormoren og mor­faren på det lille småbruket deres på Herøy, ei forblåst øy på Helgelandskysten, fikk Eirik tidlig høre at det ikke var forskjell på folk. Han tror han husker det så godt fordi de snakket til ham som en voksen.

– Jeg snakket politikk med morfar og ba ­Fadervår med mormor. Det falt like naturlig for dem begge, men også for meg. Mens morfar slukte alt om ­Einar Gerhardsen og Haakon Lie, var mormor mest opptatt av å følge Gud og Jesus.

Likhetstrekk

 Eirik Hoff Lysholm opplevde at mormoren og morfaren utgjorde en sterk allianse, bygd på det som forener, og ikke det som skiller. I bunn tror han de var to mennesker av samme støpning, fra samme kår og med lik innstilling til livet. Minnet om de to sittende hånd i hånd på ­divanen på kjøkkenet har for ham blitt et bilde på at arbeiderbevegelsen og kristenfolket fortsatt kan leve side om side.

– Begge sider har opp gjennom historien kjempet­ for et rausere samfunn og bedre kår for dem som har trengt det.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også