Les alt for bare 10 kr!

Norges kanskje største skolekor trives best uten mobiltelefon i Oslo-marka

Under St. Sunniva Ungdomskors ­årlige kapellvakthelg i Østmarks­kapellet i Oslo, er ikke ­vennene ­digitale: De står og sitter ved siden av deg, mens de synger, prater eller varmer hendene på bålet.

Publisert 06. desember 2019

Lærer og korleder Anette Kjøllesdal (42) har jobbet ved den katolske­ skolen St. Sunniva i Oslo i 17 år. For tiende gang er hun med i skole­koret med 120 elever på årets høydepunkt: Lange dager og ­netter i Østmarkskapellet, langkirken fra 1957, som er et knutepunkt for turgåere og ski­gåere. Men som denne helgen knyter bånd mellom unge mennesker midt i tenårene. Sangen, men også praten i kirkerommet eller rundt et knitrende bål, blir ikke forstyrret av hverken bildur eller lyder fra mobiltelefoner.

– Det å samles slik utenfor klasserommet og skolegården, i skogen og i marka uten mobiltelefon, gjør noe med oss. De som er her har ulik bakgrunn, også trosmessig, men under kveldsavslutningen hvor vi tenner lys og ber Fadervår sammen, er alle med, forteller Anette Kjøllesdal.

Trangt

At kormedlemmene, som går i forskjellige klasser på ulike trinn, og ellers bare synger sammen 25 minutter i store­fri én gang i uka, nå får være sammen en hel helg, gjør at de ristes sammen og blir bedre kjent, mener Kjøllesdal.

– Det er trangt. Vi sitter og ligger trangt. Det er tett og intenst, og alt blir veldig forsterket. Men det styrker fellesskapet.

Hun sier de opplever at samlingene i Østmarkskapellet blir en sosial arena, som for tenåringene som er med blir noe annet enn å være sammen med ­familien på ferier. For de som kanskje ikke har hverken hytte eller landsted, blir det en fin mulig­het til å være ute i naturen i godt vennelag.

– Rundt et bål er det ofte lettere å snakke om trosspørsmål, sier dirigenten som gjerne blir kalt «kor-mamma».

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også