Logg inn

Mindretall med makt

Han finnes i alle menigheter, men er alltid i mindretall. Bjarte Ystebø introduserer den kristenkonservative høyresidevelgeren.

– I de fleste frimenigheter er det en gruppe som er veldig opptatt av Israel, som kunne tenke seg å komme på Oslo Symposium, leser Norge IDAG og ser på Visjon Norge. Samlet er de ganske mange. Vi kan snakke om 100.000 mennesker. Men de er sjelden i flertall i en menighet, sier Bjarte Ystebø.

Men én helg hvert valgår er de i flertall. Da samler Ystebø de ivrigste til konferansen Oslo Symposium i Folkets Hus, storstua til deres politiske hovedfiende, venstresiden.


Kristenfolket

Kristenvelgerne kan få en sentral rolle ved årets stortingsvalg. I en serie denne sommeren undersøker Vårt Land hvem de er. I jakten på kristenvelgerne har turen kommet til den kristenkonservative høyresidevelgeren.

– Vårt Land pleier å hjelpe oss med aldersvurderingen. salen er alltid fylt med grå hoder og fossiler i artiklene deres, erter Ystebø.

Kritikk av eliter og politisk korrekthet er definitivt en del av miksturen på Oslo Symposium, og Ystebø trives i utfordrerrollen. Den får han også utløp for som leder i organisasjonen Kristenfolket og assisterende redaktør i avisa Norge IDAG.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.

Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også