Les alt for bare 10 kr!

Nord-Europas største julekrybbe er 48 kvadratmeter og står foran Bragernes kirke i Drammen

– Julekrybben er et samlende symbol for både menigheten og folket i Drammen, sier Christian Gervin.

Publisert 01. desember 2019

Pynter du til jul, sier du? Bragernes menighet i Drammen gjør mer ut av det med Nord-Europas største julekrybbe.
– Vi kunne ikke gjort dette uten at menigheten sluttet opp om prosjektet, sier Lars Hansen Skagestad, sokneprest i Bragernes menighet i Drammen og primus motor bak julekrybben.

De fleste menigheter liker å pynte litt ekstra i jula. Bragernes menighet har tatt julepynten til ett nytt nivå. Siden 2016 har menigheten oppført Nord-Europas største julekrybbe foran Bragernes kirke – hovedkirken i Drammen. I disse dager ferdigstilles den 48 kvadratmeter store julekrybben til åpningen første søndag i advent.
– Julekrybben gir meg samme følelse som julegrantenningen på Trafalgar Square, sier Christen Gervin, frivillig og medlem av Bragernes menighet.

Inspirasjon fra Spania

Inspirert av tiden som sjømannsprest i Spania, lanserte nyansatte Skagestad i 2015 ideen til menighetsrådet om en stor, utendørs julekrybbe. Ifølge Skagestad er julekrybber et vanlig syn i spanske byer, særlig foran lokale kirker eller byens katedral.

– Menighetsrådet var positiv og syntes krybben løftet frem det sentrale ved juletiden. De mente vi kunne gjøre noe lignende foran hovedkirken i Drammen. Også den lokale adventfestivalen syntes det var en bra idé, sier han.
Figurene til krybben og utformingen er laget av en lokal familiebedrift i Spania, som hvert år har reist til Norge for å oppføre figurene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også