Les alt for bare 10 kr!

De så for seg en bibelgruppe på 15 personer. Nå har de ikke plass til flere

Hver mandag deltar 550 unge på to timers bibelundervisning i Oslo. Snart finnes konseptet i ti andre byer. Initiativtaker Joakim Magnus håper dette er begynnelsen på en ny bibelbølge.

Publisert 29. november 2019

– Jeg håper dette ikke bare er en «hype», men en reell bevegelse der folk blir begeistret av Bibelen og hjelper andre til å bli begeistret, sier Joakim Magnus, leder for Ungdom i Oppdrag (UIO) i Oslo.

Det er Bibelkveld i Misjonssalen i Oslo. Lokalet er rigget for forelesning og pultene fylles med skrivesaker, notatblokker og bibler.

Hver mandag samles over 500 deltakere for to timers undervisning som tar for seg Bibelen bok for bok. De fleste deltakerne er mellom 25 og 35 år gamle.

– Jeg skjønner ikke hvor folk har kommet fra. Da vi startet i 2012 så jeg for meg en gruppe på 15 personer, men det kom 80. I år måtte vi sette et tak på 550 på grunn av plassmangel, sier Magnus.

De seneste årene har har idéen spredt seg videre til seks andre byer. Magnus kjenner til fire nye steder der liknende bibelkvelder skal lanseres.

– Jeg håper på en bibelbølge som sprer seg, sier Magnus.

'Gammeldags'.

På en av de bakerste radene sitter Olaf Kind, prest i Jar menighet i Den norske kirke. Han har deltatt på bibelkveldene et par år og ser det som en anledning til å friske opp egen bibelkunnskap.

– Det er utrolig fascinerende at det har blomstret så mye som det har gjort, i og med at konseptet er ganske snevert med ren monolog i to timer, sier Kind.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også