Les alt for bare 10 kr!

Levi Henriksen har lesere som leser en av hans julenoveller hver dag i advent

I en ny novelle forteller Levi Henriksen om alle tiders reservejul med grillpølser i lompe.

Publisert 01. desember 2019

Den novellen går omtrent slik: Det er julaften. I kjelleren har ribba surna. I fryseren ligger bunnfrosne pølser og medister. Verken på Rema eller Kiwi er det mer ribbe å finne. Enkepappaens første jul er i ferd med å rakne.

Mammaen lovte å komme til dem i det første snøfallet. Ute er det snøfritt. Da tyr pappaen til tidenes reserve-jul. Han ber datteren kle seg varmt. Sammen reiser de med gavene, grillpølser og lompe til båltenning og julefeiring i skianlegget. Pappaen har en siste overraskelse på lur.

– Jeg håper at slike ting bare skjer med folk i novellene mine, sier forfatter og rockemusiker Levi Henriksen.

Levis første julesang

To bøker og et rockealbum er det blitt i år. Dessuten er han gjesteredaktør i juleheftet Hellig jul. Der har han en novelle, et intervju og julesangen «Bare Frelsesarmeen vet hvordan jeg har det i jula».

– Det er en historie som like gjerne kunne vært i en av novellesamlingene. Jeg er spent på hva folk vil synes om den. Å synge om jula er ny mark for meg å pløye, sier han.

Albumet De utålmodige av hjertet har fått mye skryt, og en kritiker mente at Henriksen er en god forfatter, men kanskje en enda bedre artist og låtskriver.

– Hvor heftig er konkurransen mellom forfatteren og rockeren i deg?

– Nå om dagen er nok forfatteren litt misunnelig på musikeren. Ideelt sett får de to næring av hverandre. Overgangen er flytende.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også