Les alt for bare 10 kr!

«Å elske er det viktigste i livet. Vi må ikke holde igjen»

Mannen hennes tok på seg joggeskoene, løp ut og kom aldri tilbake. Karen Marie Berg venter på at lettheten i livet skal vende tilbake.

Publisert 29. november 2019

28. juli i fjor: Den lille familien tar avskjed med pappa i Lakselv i Finnmark. Lite aner de hva slags avskjed det er.

Dagen etter våkner Karen Marie og barna opp hos slektninger i Gratangen i Tromsø. Siste del av ferien kan begynne.

Det første de gjør er å «facetime» med ektemann og pappa, Hans Kristian, som er igjen i Finnmark for å fullføre boka Vi er et lite land med et stort folk.

«Jeg savner deg pappa», sier Jørgen. «Allerede?» sier Hans Kristian.
Han forteller at han har vært oppe lenge allerede. Hatt en fin skriveøkt. Selv om klokka fortsatt bare er ni om morgenen.

– Da jeg så ansiktet hans, det gutteaktige glimtet, tenkte jeg som så ofte før: Herregud så fin du er, minnes Karen Marie.

De tar farvel igjen. Alle roper «ha det» i munnen på hverandre.

Elektrosjokk

I ettertid har Karen Marie funnet ut at Hans Kristian har sittet og skrevet en time til. Så har han tatt på seg joggeskoene og dratt ut på treningstur. Han har løpt inn på en sti og fått et kraftig hjerteinfarkt bare 750 meter fra huset.

Selv bruker hun dagen med familie. Hun sender et bilde til ham utpå ettermiddagen. Men hun reagerer ikke på at han ikke svarer.

Mens de sitter og spiser hører hun at telefonen ringer. Hun lar den ringe. De er på ferie. Det ringer igjen. Og igjen. Hun går for å sjekke. Masse tapte anrop.

Hun ringer tilbake. Søsteren til Hans Kristian sier det som det er: Han er savnet.

Ja vel, tenker hun. Det har sikkert sin naturlige forklaring. Han har nok gått tom for vann eller vrikket foten eller noe. Typisk ham.

Leteaksjon settes i gang i Finnmark. Karen Marie tenker med seg selv at Hans Kristian kommer til å bli flau over oppstyret.

En time senere blir han funnet. Han har vært kald lenge.

– Det var som å få elektrosjokk. Barna våre var ute og lekte. Jeg ville ikke fortelle det til dem. Jeg tenkte: Når jeg sier det, vil det forandre livene deres for alltid.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også