Les alt for bare 10 kr!

Homofile Bjørn Helge velger å leve alene: – Jeg føler ikke at jeg har levd mindreverdig

For homofile Bjørn Helge Sandvei er det mer verdifullt å leve etter Guds vilje enn å bryte med den. Selv om det betyr å leve alene.

Publisert 22. november 2019

Antalya, Tyrkia. Både studentene fra Menighetsfakultetet og reiseleder Bjørn Helge Sandvei har en frikveld. Middelhavsbyen er et yndet reisemål for charterturisme, men også kjent som byen Attalia fra Apostlenes gjerninger og Paulus sin første misjonsreise.

Sandvei kommer i prat med en mann han har møtt ved en tidligere reise og forstår at de har gjensidige følelser for hverandre. Hvordan vet han det? Av de to er det bare Sandvei som har lagt kortene på bordet og sagt at han er homofil. Likevel kan han merke en respons hos den andre, noe han sjelden opplever i de kristne kretsene han vanligvis går.

Det blir med en kort prat. Reisen går videre. Noe annet ville ikke vært riktig, mener Sandvei.

– Man kan bli betatt av noen. Det skjer også med ektemenn, som blir betatt av andre kvinner enn sin kone. Men vi får holde oss i skinnet, sier Sandvei.

Enslig

Han er alene i leiligheten på Haugenstua i Groruddalen i Oslo, en leilighet der arealene er godt utnyttet for å romme hyllemeter med teologi og kirkehistorie.

Den pensjonerte gresklæreren fra MF har holdt seg i skinnet hele sitt liv. Han er homofil, men har levd som enslig.

Frem til 2009 var det bare familie, venner og kollegaer som visste grunnen til at Sandvei aldri har vært i et forhold. Det ble offentlig kjent gjennom boken Mine homofile venner av Espen Ottosen, der Sandvei lot seg intervjue. Han forventet reaksjoner, men ble overrasket over at de mest negative kom fra kristne, liberale teologer.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også