Les alt for bare 10 kr!

Ny general jakter på et tydelig KrF

TOPPSJEF: Ny KrF-generalsekretær Geir Morten Nilsen har et mål om å møte folk i et splittet parti med «å elske den vanskelige samtalen». Han vil bygge et smartere og tydeligere parti.

Publisert 16. november 2019

– Hvis velgerne ikke forstår KrF, vil vi ikke lykkes, sier Nilsen ­bestemt.

Uten noen politisk bakgrunn har han i to måneder vært generalsekretær i et KrF som fortsatt er midt i et drama: Galluptall ­under sperregrensen, sår som verker etter retningsvalget og sprik om profilering og fremstøt.

– Jeg har ikke erfaringer med noe av spliden fra i fjor. Jeg har ikke kjent dette på kroppen og kommer utenfra. Da har jeg en mulighet til å se på hele organisasjonen med andre øyne, forklarer Nilsen.

De første analysene av apparatet er på plass. Han har snakket med ansatte – og planlagt. I ­intervjuet med Vårt Land forklarer Nilsen at han vil bygge nytt. Nå skal ressurser brukes så smart som mulig.

Får utvidet makt

Forgjenger Hilde Frafjord Johnson gikk til jobben etter et langt politisk liv, også post som statsråd og FN-toppjobb. Nilsens fortid er stikk motsatt.
Han er uten politisk erfaring fra lokalpolitikk. 

Før han ble «headhuntet» til KrF var han hardtarbeidende næringslivsmann. Han har vært konsernsjef i Dagen, drevet salg, utviklet og bygget bedrifter. Dessuten har han bygget tro: Han var gründer for – og pastor i – Tremorkirken på Sotra.

Mer makt samles nå hos Nilsen enn hos tidligere generalsekretærer i KrF: Han leder også det politiske apparatet i stortingsgruppen. Da er han partiledelsens toppsjef for alt KrF-apparat – en sjelden kombinasjonsjobb man sist så da Frp drev nitidig organisering og striglet partiet på tidlig 2000-tall.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også