Les alt for bare 10 kr!

Byttet ut prekestol med hengekøye

Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, mener Den norske kirke har en budskapskrise – ikke en prestekrise.

Publisert 16. november 2019

Bakken er fortsatt fuktig i Østmarkas dype skoger. Frostrøyken har lagt seg som et loddent, gyllent teppe over lyngen. Innimellom faller noen enslige, gule blader fra tretoppen. Vi er på vei opp til Østmarkskapellet, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, sin favorittkirke.

– Den stien jeg er på nå, handler om å finne gode nasjonale løsninger for natur, friluftsliv og folkehelse, i samarbeid med mange frivillige organisasjoner. Det er ikke vanskelig å se et Guds kall i det, sier Heimdal.

Den grønne stolaen han ville gått med om han hadde fortsatt som prest, er byttet ut med en grønn skalljakke. På beina har han solide fjellstøvler. Det har regnet flere dager i strekk i Oslo, men denne dagen har sola trengt seg frem og regnet må gi slipp for en klar og tørr høstluft.

– Gjennom gåturen i marka opp til kapellet opplever jeg et gudstjenestelig «vorspiel» hvor naturen i sin stillhet roper til meg om Guds storhet, sier friluftsgeneralen.

Han har ikke jobbet som prest på mange år, men han snakker fortsatt som en.

– Jeg tuller av og til med at jeg er friluftsbiskop. Det er så mange som får religiøse opplevelser av å gå ute i naturen. For mange mennesker er dette en vei til en tro. Jeg tenker det er flere gode grunner til å legge til rette for det.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også