Logg inn

Det er lenge siden pinsevenner hadde rull i nakken

Utenfor den store møtehallen på Pinsevennenes sommerstevne serveres urban kaffe fra en mobil kaffebar. Nå truer uenighet om viktigere spørsmål enn hårfrisyre og musikkstil.

Det stiger lavmælte bønner opp fra åtte mennesker i kjelleren på Hedemarktoppen folkehøyskole. De ber for alle som er på pinsevennenes sommerstevne. For dem som ennå sover i campingvognene. For de morgentrøtte foreldrene i matsalen som stapper nugatti-skiver i munnen på ungene. For festivalsjefene Linn og Geir Byberg som foran stevnehalen prøver å få et papphus til å fly. De ber for syke og for regjeringen, Stortinget, kongen og kronprinsparet.

Vi ber Egil Svartdahl, en av talerne, om å peke ut noen urpinsevenner for oss. Noen som har vært med i Norges største frikirkesamfunn gjennom onde og gode dager, som kan se forskjell på en pinsevenn i dag og for 50 år siden. Hva er forandret?

Rull i nakken

Svartdahl ­peker på mannen som leder bønnemøtet og på hun som spiller piano: Ragnhild (76) og Osvald Instebø (77). De har vært pastorpar i pinsemenigheter over hele Sør-Norge. Begge har vokst opp i bevegelsen.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også