Les alt for bare 10 kr!

Da Gud føltes langt borte, ba Lisa Børud om et tegn.

Hun opplever at Gud har satt henne i den kommersielle pop-verdenen for å være et lys. – Det har jeg fått bekreftet av at det er så mange ting jeg har fått i fanget. Jeg tror Gud åpner opp nye dører, sier Børud.

Publisert 10. november 2019

Lisa Børud står på scenen i en fotsid lilla kjole på Fornebu arena. Hun synger en kristen sang som farfaren hennes skrev for mange år siden, og som hun har sunget uendelig mange ganger på scener rundt omkring i Norge.

Nå har hun valgt å synge den på Stjernekamp, NRKs populære program der norske artister kjemper om å bli nasjonens ultimate entertainer.

Men denne kvelden bærer ikke stemmen. Hun kommer ikke helt opp på tonene, har ikke pust til å synge linjene helt ut.

Dommerne er heller ikke så begeistret. De påpeker at dette kanskje ikke er en sang som «når frem til alle».

«Dette går ikke veien vår, Gud», tenker hun der hun står og kjenner at kroppen ikke strekker til. Men hun ber om at budskapet i sangen skal nå frem til folk likevel.

Etterpå sitter hun igjen med en tung følelse.

– Mest fordi stemmen var så tung den dagen. Det hadde ikke gjort noe å få dårlige tilbakemeldinger hvis jeg følte jeg hadde gjort mitt beste. Men det fikk jeg ikke til. Det skulle være en hjertefølt sang som viste hvem jeg var, men så ble det bare veldig strevsomt og kavete.

Gir ut ny musikk

Det er nesten på dagen to år siden Stjernekamp-opptredenen. Lisa Børud sitter på en barkrakk ved et høyt bord i Filadelfiakirken i Oslos kafé, Barratt. 

Hun har på seg en høyhalset Ullvang-genser, og ser litt trøtt ut. Senhøsten har slått innover Oslo.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også