Logg inn

Sjølberging 2.0

På 1970-tallet dyrka hippiene jorda for å redde verden. I dag flytter vi til småbruk for å følge en romantisk drøm.

Med knuffing og høye hvin krangler pappagrisen og de to sønnene hans om et hardt, gammelt brød. Ser du bort fra det karakteristiske trynet, er ullgriser til forveksling lik sauer. For ikke lenge siden hadde de selskap av to mohairgeiter – en type geit som ikke hopper, og derfor holder seg godt bak gjerdet. Men alle regler har unntak.

– De stakk til fjells. Når noen ivrige ullgriser setter en støkk i dem, glemmer de tydeligvis sine begrensinger, forklarer matmor Julia Skaara Wik.

Høyt over det blinkende Seljordsvannet har Wik sitt rike. For seks år siden byttet hun og ektemannen Noah ut en trang leilighet på Nesodden med en karrig gård og utallige mål med ur og trær her på grensa mellom Bø og Seljord i Telemark. Her bor de og barna Milla (11), Frida (5) og Samuel (3), og hun og Noah har så langt samlet sytten høns, tre griser, fire katter, tre hunder, to geiter og fire hester.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også