Les alt for bare 10 kr!

Kirkens medlemmer er uenig med biskopene

Kun 3 prosent av Den norske kirkes medlemmer er helt enig med kirkens offentlige uttalelser. Nesten halvparten av medlemmene vil åpne for aktiv dødshjelp.

Publisert 05. november 2019

– Vi skal ikke la oss styre av at kirkens medlemmer er uenige med oss. Vi som biskoper har gitt et løfte om at vi skal forkynne evangeliet og fremme kirkens tro og bekjennelse. Det er der vår lojalitet ligger, sier Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin.

Før helgen publiserte Den norske kirke (Dnk) sin egen medlemsundersøkelse, utført av markedsanalysebyrået Opinion. Undersøkelsen er gjort for at kirken skal bli bedre kjent med medlemmene sine. Den viser blant annet at 14 prosent av kirkens medlemmer sier de er helt uenige med kirken når den uttaler seg offentlig. Kun 3 prosent sier de er helt enig med kirken når den uttaler seg.

– Det er bra, det. Generelt er det alltid interessant å få kartlagt medlemmenes holdninger, men kirken kan ikke styre etter hva et flertall av våre medlemmer måtte mene til enhver tid, sier Nordhaug, som ikke er overrasket over funnene.

Nesten halvparten er for aktiv dødshjelp

Medlemmenes verdisyn er blant de større kategoriene undersøkelsen kartlegger. Her har respondentene svart på hva de mener om større samfunnsspørsmål som klima, fattigdom, flyktninger, aktiv dødshjelp, svart arbeid, bistand og søndagsåpne butikker.

Funnene viser at det er størst enighet om at klimakrise og fattigdom er viktige saker, men når det kommer til spørsmålet om Norge bør åpne for aktiv dødshjelp, er svarene i mindre grad på linje med det som har vært kirkens syn: 46 prosent av kirkens medlemmer er for.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også