Les alt for bare 10 kr!

Deler «ting som ser sykt kristne ut» med 22.000 følgere

Kristoffer Drivdal Skjæringrud har samlet og delt bilder av ting han mener ser «sykt kristent ut» med tusenvis av følgere på Instagram. Nå blir samlingen utgitt som bok.

Publisert 01. november 2019

– Det er gøy å se at folk kjenner seg igjen. Det er ikke bare jeg som husker lukten av vegg-til-vegg-teppe med kaffesøl fra menighetslokalet, sier Kristoffer Drivdal Skjæringrud.

I flere år har han samlet det han selv omtaler som «dårlig lyssatte bilder» av interiør og bruksgjenstander han forbinder med «noe kristent». Disse har blitt delt gjennom kontoen «Ting_som_ser_sykt_kristne_ut» på bildedelingstjenesten Instagram.

Ut fra responsen å dømme er det mange som ser på pæreformede kaffekanner og sammenkoblede stoler som noe kristent. Kontoen har fått over 22.000 følgere. Nå publiseres samlingen i en bok med samme navn som Instagram-kontoen.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort, sier Skjæringrud.

Humor

Man ser verken kors, bibler eller salmebøker i bildesamlingen. Skjæringrud foretrekker ting som verken er laget for et kristent bruksområde eller som har en tydelig symbolikk.

– Et glass med husholdningssaft har jo ikke noe med Jesus og Gud å gjøre, sier Skjæringrud.

Når slike ting likevel kan kalles «sykt kristne», hvor ordet «sykt» er ment som et forsterkende uttrykk (som «svært»), handler det om at disse gjenstandene hadde en naturlig plass i menighetslokalene folk vokste opp i, tror han.

Bildene i artikkelen er delt gjennom Instagram-kontoen «Ting som ser sykt kristne ut» og publisert i boken med samme navn. Bildetekstene er skrevet av Kristoffer Drivdal Skjæringrud, som også har samlet inn bildene fra ulike bidragsytere.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også