Les alt for bare 10 kr!

Avslører nestleder-spill for galleriet

KRITISK: Emil André Erstad mener Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad drev uredelig spill under veivalget i fjor. Hareide burde satt ned foten, mener han – men nekter for at han tar noe oppgjør med sin tidligere sjef.

Publisert 29. oktober 2019

– Egentlig er det en bok om en mislykket politisk rådgiver, sier Emil André Erstad spøkefullt.

Onsdag slipper han, som var Knut Arild Hareides nærmeste rådgiver skjebnehøsten 2018, sin bok om de dramatiske dagene for landet, Hareide og KrF.

Informerte

I boka kommer det fram at Hareide informerte nestlederne sine om at han ville gå av om hans råd ikke ble fulgt alt dagen før han kom med veivalgstalen sin i september i fjor. Likevel forsøkte de å så tvil om dette, mener Erstad. 

– Retningsdebatten pågikk som om det var åpent hvorvidt han ble sittende. Var det et spill for galleriet?

– Ja, jeg mener det var et spill for galleriet. Og jeg var uenig med Knut Arild om hvordan vi håndterte dette. Jeg var veldig opptatt av at dette var et så sterkt kort for oss, at det måtte ut.

– Med én gang?

– Jo før, jo bedre. Men nestlederne fikk holde sitt spill veldig lenge. Hvorfor, kan man spekulere i. De hadde åpenbart en strategisk fordel av å si at de ikke visste, sier han.

«Svik»

Erstad mener nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad utnyttet at Hareide ønsket å gjøre veivalgsprosessen så god som mulig. I boka bruker han ordet svik.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også