Les alt for bare 10 kr!

Eks-vitne: Jehovas vitner hvitmaler

Jan Frode Nilsen ble så opprørt at han fikk vansker med å puste, da han leste hva Jehovas vitner-ledelsen skrev til Fylkesmannen.

Publisert 29. oktober 2019

– Ledelsen i Jehovas vitner lyver åpenlyst og tråkker på tusenvis av eksvitner som faktisk har mistet familien sin. De skriver at familiebånd fortsetter som normalt, men de vet at det er en løgn. Da kjenner jeg det i hele kroppen at jeg ikke kan late som ingenting, sier Jan Frode Nilsen (42).

Han ble født i en Jehovas vitne-­familie og har vært medlem i over 35 år. For første gang står han frem med sin erfaring.

Han forteller om en barndom som var preget av plikter, stramme regler og ikke minst en konstant frykt for å bli utstøtt.

Fikk ikke sove

– Jeg kjenner på en flamme inni meg – at jeg ikke kan la dette svaret fra Jehovas vitner stå for seg selv. Jeg fikk ikke puste før jeg fikk sendt mitt eget brev til Fylkesmannen.

I sommer skrev Vårt Land om at Jehovas vitner ekskluderer medlemmer som avgir stemme ved politiske valg.

Tro- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ba Fylkesmannen å vurdere statsstøtten til Jehovas vitner på bakgrunn av den kontroversielle praksisen.

Ved en utmelding eller en ekskludering er det flere historier om at familiemedlemmer, som fortsatt er med i menigheten, bryter kontakt med den «frafalne».

I en redegjørelse til Fylkesmannen i Oslo og Viken mener Jehovas vitner at det ikke stemmer. 

Dette svarte de til myndighetene:

«Hvis en i vårt trossamfunn velger å delta i et politisk valg ved å stemme, vil Jehovas vitner se det slik at den personen selv har valgt å forlate trossamfunnet. [...] Utover det kan han eller hun også snakke med og omgås den nærmeste familien normalt.»

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også