Les alt for bare 10 kr!

Drømmen om det kristenkonservative Norge

Vi har snakket med tre kristenkonservative om hva de ville gjort hvis de fikk bestemme.

Publisert 25. oktober 2019

– Som følge av muslimsk innvandring og de kulturelle brytningene kan Partiet De Kristne plutselig få en opptur. Sagt litt enkelt skal det bare én islamsk terrorbombe til, og plutselig våkner mange opp og tenker: «Er vi egentlig et kristent land?».

På et bord ved vinduet ligger lokalaviser oppslått med utspill hun har hatt etter at hun ble valgt inn i Kristiansand kommunestyre. 

I et hus på den «fine østsiden» av Kristiansand viser Lill May Vestly vei inn til en peisestue, som ligger i enden av en bolig som minner om et Hollywood-hus.

Vestly kom inn i den offentlige debatten med et smell i 2010, da hun skrev kronikken «Kjære feminister, jeg er husmor på Sørlandet».

Hun skrev at ordskiftet om kvinnerollen «har vært en uangrepet tredve år gammel monolog styrt av elitekvinner i hovedstaden, hjernevasket av statsfeminismen».

Hun tror ikke reelt sett at klokken kan stilles tilbake til 1950, men hun drømmer likevel om radikale omveltninger.

– Min idealmodell er at vi har en svært lav skatt og er en såkalt nattvekterstat, der staten har få oppgaver utover å sørge for borgernes sikkerhet. Da vil vi igjen få muligheten til å prioritere å passe på barna våre selv, sier hun.

Kristenkonservative på vei opp

For ti år siden virket tanken på en kristenkonservativ, politisk fløy i Norge fjern. I dag har imidlertid kristenkonservative fått langt større politisk innflytelse i deler av Europa og i USA. 

Blant andre har det nasjonalkonservative partiet PiS i Polen nytt godt av Den katolske kirkes støtte. 

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også