Logg inn

Den skamlause fattigdomen

Spørsmåla som dukkar opp i den offentlege debatten om tigging i dag, er ikkje nye. Fattigdom og tigging har vore forbunde med fare og mistru i all tid, meiner historikar.

Dei siste ti åra har bybildet i dei fleste større byane i Noreg endra seg drastisk. På fortau og gatehjørne sit middelaldrande kvinner i skjørt og skaut med ein pappkopp og eit bilde av barn og barne­barn dei må forsørgje i heimlandet. Der finn vi også unge kvinner som sel gatemagasinet Folk er folk og godt vaksne menn som spelar trekkspel med meir eller mindre gjenkjennelege melodiar. Dei narkomane tiggarane har fått konkurranse, og debatten rasar i den norske ålmenta: Er dette menneske i nød som vi er pliktige til å hjelpe? Eller er dei del av store kriminelle nettverk med bakmenn som håvar inn pengar på lettlurte nordmenn? Der somme tar til orde for eit tiggeforbod, meiner andre at det er umenneskeleg å gjere det forbode å be om hjelp.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også