Les alt for bare 10 kr!

Som spedbarn ble Stjernekamp-Sondre etterlatt for å dø

At et norsk misjonærpar ville adoptere ham, gjør det umulig for Sondre Mulongo Nystrøm å ikke tro på Gud.

Publisert 18. oktober 2019

Tidligere ville Sondre Mulongo Nystrøm gjerne stå foran og lede lovsangen. Men ikke nå lenger.

Denne høsten har artisten sunget seg rett inn i stuene hos det norske folk på lørdagskveld, i NRK-programmet Stjernekamp. Det er noe helt annet enn han gjør når han går på møte i pinsemenigheten Hillsong. Da vil han heller stå i benkeradene. «Være i sivil», som han sier det sjøl.

– Å stå på scenen, tar fokuset bort fra kjernen i lovsangen, som er å kunne møte Gud og kjenne at han er der i øyeblikket. Å rette fokuset bort fra deg sjøl, sier Nystrøm.

For ham er Gud en energi, noe han kjenner i kroppen når han lovsynger.

– Gud er ikke en mann eller kvinne, det er en kraft som gir meg ro og varme. Det er vanskelig å forklare, men Gud er noe lyst og varmt, sier Nystrøm.

Å vise fram det uperfekte

Han møter oss i Folketeatret, i knallrosa hettegenser, med rumpetaske på skrått over brystkassa og hodetelefoner i handa. Lørdag kveld er det semifinale i Stjernekamp, og Nystrøm skal synge ei låt fra musikalen Hairspray.

Uke etter uke har Nystrøm stått igjen som en av de tre som står i fare for å ryke ut. Og uke etter uke har han blitt sendt videre. Han føler seg uansett heldig for å få muligheten til å vise seg fram, og sier det er en seier å komme så langt som han har. Nå er han i semifinalen, og snart gir han ut et album, «HARDR LYFE».

For en ukes tid siden slapp han en ny singel. Her banker djevelen sjøl på døra.

The devil's knocking on my door. How he hungers for my soul, synger Nystrøm, i den egenskrevne låta som har tittelen «Sinner for Life».

– Akkurat som i Asafs salmer, hvor han står og skriker ut til Gud.

Om det skulle være noen tvil: Sondre Mulongo Nystrøm er oppvokst i en pinsemenighet. Han nevner Asaf, en av de navngitte forfatterne fra Salmenes bok, i en bisetning – som om det skulle være en populær popstjerne. Og så går han videre.

– Når du føler deg mislykka og ting ikke går den veien du hadde håpa, så er det eneste du kan si: Gud, kan du be for meg, for jeg trenger det akkurat nå, sier Nystrøm.

Han forteller at han er veldig kritisk til sin egen musikk.

– Når jeg greier å røre ved noe som går rett til kjernen av meg, så tenker jeg at dette blir på en måte min lovsang, selv om den har en sekulær vibe.

Nystrøm ønsker å vise fram den uperfekte sida av seg sjøl.

– Det handler om å tørre å se seg sjøl i hvitøyet og anerkjenne de dårlige sidene av meg sjøl. Jeg kommer til å fortsette å gjøre feil, og sånn er det å være menneske. Å være perfekt hele tida, tynger for mye.

Rettere sagt: Han sier kvitauge, på jovial gudbrandsdalsdialekt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også