Les alt for bare 10 kr!

Tala talar tydeleg

Statsbudsjettet for 2020 er ei samling tal som fortel korleis økonomien vår blir endra neste år. Fleire av tala er enorme, nokre er svært små.

Publisert 07. oktober 2019

– Det er mange lyspunkt, men vinden som bles over verdas økonomi, kan tilta i styrke og bli ein storm, lyder det økonomiske vêrvarselet finansminister Siv Jensen (Frp) kringkasta i Stortinget måndag, i finanstalen.

Difor brukar regjeringa færre oljemilliardar i 2020 - i eit budsjett som er lagt fram av ei fleirtalsregjeringa. Så her er det lite rom for store endringar.

Dei store tala seier at Fastlands-Norge skaper verdiar for 3.229 milliardar kroner – og at berre 2,1 prosent av arbeidsstyrken er utan arbeid.

Ein budsjettvinnaren er sjukehusa. Helseministeren løyver nesten 1,6 milliardar ekstra for å få aktiviteten på sjukehusa - også forsvarsministeren får litt ekstra, han skal pusse opp hærens stridsvogner for 230 millionar:

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også