Les alt for bare 10 kr!

Snåsamannen: Evangeliet har sprengkraft mot vår tids egoisme

Folk er mer opptatt av penger enn av verdier, mener Joralf Gjerstad. Han håper det norske folk vender tilbake til kirken og sprengkraften i det kristne evangeliet.

Publisert 06. oktober 2019

– De som skyver de svakeste til side, har ikke forstand på noen ting, sier Joralf Gjerstad – mest kjent som Snåsamannen.

Han er nå blitt 93 år og tar imot Vårt Land på det trivelige sykehjemmet i Snåsa. Han har selv ønsket å snakke med Vårt Land om sprengkraften i det kristne evangeliet.

Han mener nestekjærligheten og omsorg for de svake står helt sentralt i Bibelen. Gjerstad er bekymret for folket og landet han er så glad i. Han håper tiden er inne for en oppvåkning der den økende egoismen må vike for ansvar, omsorg og nestekjærlighet.

– Mange svake

– Egoismen tar overhånd i samfunnet. Penger og jordisk gods er blitt for viktig for mange av oss, på bekostning av de svake.

Selv har han levd et langt liv, og tatt imot mange mennesker som har søkt ham for å få hjelp med ulike problemer, sykdommer og vonde ting i livet.

– Det er mange svake blant oss. Vi har så liten evne til å hjelpe dem, hvis vi ikke har noen fordel av det selv, sier Gjerstad.

Han er opptatt av at dette enkle, men sterke budskapet må ut. Evangeliet viser helt konkret hvordan vi kan ta hånd om de svakeste og de som er nederst på rangstigen, mener han.

– Tenk på historien om hyrdene på marken. De var fattige, men de fikk invitasjon til å se Jesus. Få mennesker hadde aktet hyrdene nettopp fordi de var fattige. Dette er budskapet i Bibelen, sier han.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også