Les alt for bare 10 kr!

Peter har i over 20 år formidlet ortodoks tro. Men insisterer på at han er pinsevenn

Peter Halldorf har i over 20 år formidlet ortodoks tro. Men ortodoks selv skal han ikke bli. Tradisjonelle pinsegudstjenester har han vanskelig for, men holder fast på at det er pinsevenn han er.

Publisert 05. oktober 2019

Over slottet i Bjärka-Säby ligger et tynt slør av skyer mellom den stjerneklare himmelen og den vakre, engelske hagen på eiendommen som godseierfamilien Ekman i 1980 ikke lenger maktet å bruke og holde i stand selv. Til slutt donerte de slottet til Sionförsamlingen i Linköping.

Her har pinsepastoren Peter Halldorf bygd opp Den økumeniske kommuniteten, som nå holder liv i slottet med tidebønner, retreater, seminarer som denne helgen om østlig spiritualitet, og kafeen som er kirkekafé på søndag morgen og åpen slottskafé om somrene.

– Om jeg har noe forhold til eikene? De er jo fantastiske! sier Halldorf.

Bjärka-Säby i Sverige har et av Nord-Europas største, sammenhengende eikelandskap. Også på Nya Slottet rager tærne skyhøyt og stammene har dype furer.

– Man bruker å si om eikene at de vokser i tre hundre år, så står de i tre hundre år og så dør de i tre hundre år. Jeg elsker dem virkelig. De er en sånn stabilitet, sier Halldorf.

Gå framover

Peter Halldorf bygger mye av det han står for på tro og praksis som er til forveksling likt ortodokse kristne. Likevel har han i alle år sagt at han ikke har vært inne på tanken å konvertere. Han har skrevet en egen bok der han oppfordrer enhver kristen til å bli der du er, og mener at de som har hatt størst innflytelse opp gjennom kirkehistorien, er de som har valgt å bli i sin sammenheng.

Bøkene hans har inspirert mange også i Norge. Det er ikke få norske prester og andre som har vært på Bjärka-Säby på retreat. De siste fire-fem årene har kommuniteten, det klosterlignende fellesskapet, etablert regionale samlinger rundt om i Norden, og det feires såkalte ørkenmesser blant annet i Drammen og Bergen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også