Logg inn

Trosforsvareren

Stefan Heggelund tror en del kristne undervurderer hvor tåpelig 
mange synes ideen om Gud er. Selv har han snudd.

Han var en ivrig ateist som slukte nyateistisk litteratur og gjerne tok en diskusjon. Å være religiøs passet ikke med Stefan Heggelunds måte å se verden på.

Nå har han kastet seg over Luther, Lønning-brødrene, C. S. Lewis – og Bibelen.

– Når man tenker over nådebudskapet, er det så langt ute fra hva som er vanlig å tenke, at jeg vet ikke om vi klarer å fatte det. Jeg har tenkt, sagt og gjort ting som jeg synes det er krevende å tilgi meg selv for. At det da ligger et budskap her om at det er glemt, er så radikalt.

Høyre-politikeren står ved kaffemaskinen i en av de teppelagte gangene på Stortinget, korrekt kledd i dress. Smilet ligger alltid på lur, av og til fulgt av en rungende latter. Mens maskinen durer, forteller Heggelund at han har fått bare positive reaksjoner der på at han er kristen. Men så snur han seg og demper stemmen:

– Jeg synes det er skikkelig rart. Det virker som det er noe folk kvier seg for å snakke om. Jeg kan også kjenne på det i noen settinger. Men jeg hører aldri noe negativt.

Nysgjerrig

Året var 1984 da Heggelund ble født. Han vokste opp på Røa på vestsiden av Oslo, med en far som var siviløkonom og en mor som var lektor. Han beskriver barndommen som veldig hyggelig, med «flotte foreldre, flotte bonusforeldre, flott søster og flotte bonussøsken». Om foreldrene hadde en tro, vet han ikke. De ba ikke kveldsbønn sammen, og gikk ikke i kirka.

Stefan Heggelund

32 år, oppvokst i Oslo, stortingsrepresentant for Høyre og sitter i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Var tidligere gift med 
Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik.

Leder for Oslo Unge Høyre fra 2005 til 2006 og medlem av Oslo bystyre fra 2011 til han kom inn på Stortinget høsten 2013.

Har studert informasjon 
og samfunnskontakt ved Handelshøyskolen BI og 
jobbet som kommunikasjonsrådgiver.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også