Les alt for bare 10 kr!

Arne Viste sier Gud har bedt ham om å bryte loven

Vinteren 2012 ber 3.000 ungdommer i IMI-kirken for de papirløse asylsøkerne. Arne Viste mener han er bønnesvaret.

Publisert 28. september 2019

‘Jeg har ikke vist frem Gud med ord, men med gjerning.’

Arne Viste står i bønnerommet i IMI-kirken i Stavanger. Det er lyst og stort. På gulvet står et trekors som rekker nesten til taket, på gulvet ligger puter og tepper fra IKEA.

Her har Arne Viste ligget på ryggen og bedt til Gud om klarhet. Var det hans kall å kjempe for ­papirløse asylsøkere? Var oppgaven for stor for ham?

Mandag må han møte i Oslo tingrett for å ha gitt arbeid til 70 ureturnerbare asylsøkere. Han risikerer to år i fengsel.

– Hvis jeg taper saken og får fengsel, blir slått konkurs eller dømt til å betale saksomkostninger, vil det ramme min personlige økonomi sterkt.

Stemmen er fast når han fortsetter, rolig, men likevel intenst.

– Målet med livet er ikke å få nedbetalt huslånet, eller etterlate meg en stor arv til barn eller barnebarn. Målet er å leve det gode, riktige livet, fylt av mening. Og å stole på Gud.


Skjebnemøtet

I desember 2012 er livet til familien Viste preget av usikkerhet for framtiden. Arne har sagt opp den trygge jobben fordi han gjennom noen år har opplevd et sprik mellom egne verdier og selskapets.

Men familien har det etter forholdene godt. Den norske velferdsstaten har et sikkerhetsnett som tar imot innbyggerne når de havner i vanskeligheter.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også