Les alt for bare 10 kr!

– Det er ikke bibelsk kristendom som er i kirka nå. Det er ­humanisme.

Hvis Bønnelistas Jo Hedberg får det som han vil, er det bare aktive kristne som får stemme ved kommende valg i Den norske kirke.

Publisert 21. september 2019

Jo Hedberg går med lange skritt. Vi er på vei fra Tønsberg domkirke opp mot Slotts­fjellet. Bønne­listas leder vil ta oss med opp til et gammelt kirkested. Han er opptatt av de lange linjene i kirkehistorien.

Motbakken er bratt. Pusten blir tyngre, men ­Hedberg peker og forklarer. Der er den gamle frikirka, der er steinerskolen.
På toppen, med panoramautsikt over Norges eldste by, stopper han et lite øyeblikk.

– Det er i motbakker det går oppover, vet du.

Han ler.

– Selv om det ikke alltid er så behagelig.

Forventning til Gud

Det har definitivt gått opp­over for Bønnelista denne høsten, selv om stiftelsesmøtet for et år siden vitna om at de kom til å møte motbakker. Da var det bare fire personer som møtte fram: Jo Hedberg, kona hans og to andre kvinner, der den ene ikke engang var medlem i Den norske­ kirke. Ved Kirkevalget i høst hadde likevel den konservative lista 70 kandidater, og fikk valgt inn én representant i alle ni bispedømmene de stilte.

Bønnelistas logo lyser fra den blå collegejakka hans: Et hjerte med kors og slagordet: Jesus er Herre.

– Jeg har ikke så store forventninger til hva jeg kan få til. Men jeg har store forventninger til hva Gud kan få til. Og da blir det bra.

Hedberg smiler og løfter de markerte øyebryna under skyggelua for å understreke poenget. Han har østlandsdialekt med skarre-r, lik den alle ­prester blir tillagt i TV-sketsjer.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også