Logg inn

Pavens prins

Foreldrenes skilsmisse bidro til at Anders Arborelius søkte mot en indre virkelighet. Onsdag skriver han historie, som Nordens første kardinal.

Vi møter ham på Södermalm i Stockholm. Mellom utsteder, gallerier, vintagebutikker og kafeer, ligger også en katedral, et stille rom i en bemerkelsesverdig stilmiks av nyromanske buer og et moderne tilbygg med en gullbelagt himling. Og bak den, en lys, frodig hage. Dette er «lille Vatikanet» i Sverige, hovedkvarteret til den katolske kirke hos søta bror. Og når Arborelius, som er biskop her, om fire dager utnevnes til kardinal og blir en av de viktigste lederne i Den katolske kirke, er det nettopp erfaringen fra å leve tett på Gud midt i et sted som «Söder», som han tar med seg inn i trosmaktens korridorer.

– Det er ikke så lett å være kristen i vår kultur. Vi har ikke så mye støtte rundt oss. Da må man søke innover - for å oppdage det dype åndelige livet, den troen som ligger bortenfor alle følelser og opplevelser, begynner Arborelius.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også