Les alt for bare 10 kr!

Glansbildet som havarerte

Sjømannskirken søker ny generalsekretær. For den påtroppende lederen venter en organisasjon preget av varslingssak, sykemeldinger, oppsigelser og uro.

Publisert 20. september 2019

– Å være ansatt i Sjømannskirken var ingen god opplevelse. Jeg mener man burde kunne forvente mer av en kirkelig arbeidsgiver, sier Jannicke Norman.

I mai 2017 pakket hun og mannen hennes, prest Audun Sæbø Norman, sammen livet sitt og tok med seg sine to barn over Atlanteren til Miami, Florida. Med stor forventning gjorde de seg klare for livet som ansatte i H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits kirke, Scandinavian Church & Center i Davie. Audun Norman som prest og daglig leder, og Jannicke Norman som diakonal medarbeider i en 50 prosent stilling.

– Vi ble presentert for en jobb med masse frivillige, mange gjester og et helt nytt og fint kirkebygg. Da vi kom dit var det helt annerledes. Det var nesten ikke gjester og veldig få besøkende. Det var vanskelig å få tak i frivillige. Mange søndagsgudstjenester ble avlyst fordi ingen kom. Og det stod veldig dårlig til med både kirkebygget og økonomien, forteller Jannicke Norman.

I september 2018 sa hun og mannen opp stillingene sine. Ved juletider var de tilbake i Bardufoss og prøvde å legge de vonde erfaringene fra Miami bak seg. Så, i vår, leste Jannicke Norman om en konflikt som utspilte seg ved Sjømannskirken på Gran Canaria i avisen Dagen. Hun la merke til at det de ansatte og frivillige på Gran Canaria beskrev var påfallende likt hennes opplevelser i Miami.

Hardt vær

Det har stormet rundt Sjømannskirken på Gran Canaria det seneste året. Det er uro og bekymring blant de ansatte på øya. Siden april har syv ansatte sykemeldt seg, tre sagt opp stillingene sine og flere frivillige sluttet eller flyttet arbeidet sitt til den skandinaviske kirken i Puerto Rico.

Kort tid etter at nyheten om forholdene på Gran Canaria ble kjent, meldte Sjømannskirken at regnskapsføreren i Sjømannskirken i København i seks år hadde opptrådt som både regnskapsfører og revisor, og var blitt anmeldt for grovt underslag på rundt fire millioner kroner. Med andre ord har 2019 så langt vært et tøft år for Sjømannskirken utad.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også