Les alt for bare 10 kr!

Gud forsvant da Johan-Fredrik gikk i kjelleren. Flere tiår senere fikk han et kall fra oven

Kunsthåndverker Johan-Fredrik Arntzen bygget båter som utsmykket cruiseskip. En dag sa Gud at han skulle begynne å male.

Publisert 19. september 2019

Det begynte med et kall.

– Jeg fikk en klar beskjed. Hver dag når jeg kommer hit til verkstedet setter jeg meg og ber. Og en dag kom det en stemme fra helt oppe under taket. Den sa: du må male, forteller Johan-Fredrik Arntzen.

Ved inngangen til Lommedalen i Bærum, i skyggen av det herskapelige gårdsanlegget hvor gods- og skogeier Carl Otto Løvenskiold d.y. bor, ligger den fredede, gamle arbeiderbebyggelsen kjent som Bærums Verk. I enden av Verksgata ligger selve det gamle verket, nå kjøpesenter. Mange av de gamle arbeiderboligene ble på 90-tallet gjort om til verksteder og butikker for kunstnere og håndverkere, og området har siden vært et reisemål for kunst- og kulturinteresserte fra nært og fjernt.

Her har Johan-Fredrik Arntzen (selv bruker han bare Fredrik) holdt til siden 1997. I en liten, todelt rød trebygning har han både galleri og verksted.

Galleriet er fylt med arbeidene han har holdt på med i alle år: båter, skåret ut i alt fra marmor til hele stykker bjørketre. De er til salgs – man får ikke være her på Bærums Verk hvis man ikke har noe å selge, forteller Arntzen. Båtene hans har også utsmykket både cruisebåter og næringsbygg.

Verkstedet i rommet ved siden av er imidlertid fylt med helt andre arbeider. De siste tre årene har Arntzen, opprinnelig kunsthåndverker, bare malt.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også