Les alt for bare 10 kr!

Erkeengelen har fått rom i kirketårnet

Tar du trappene opp i tårnet i Tønsberg domkirke, finner du erkeengelens arbeidsværelse. I fem Vestfold-kirker skaper kunsten nye rom.

Publisert 19. september 2019

Tunsberg bispedømmeråd, Haugar kunstmuseum og fem menigheter i Vestfold har i noen år samarbeidet tett om det som nå skjer. I siste fase er 16 kunstnere koblet inn. Høstens storsatsing Peregrinus – Kunst langs pilegrimsleden ble innledet med åpning av Tunsbergleden tidlig i august. I Botne, Larvik, Borre og Nøtterøy kirke har det vært åpningsarrangementer. I morgen går det et pilegrimstog mellom Nøtterøy kirke og domkirken i Tønsberg. Første desember avsluttes prosjektet med lysmesse i Botne kirke i Holmestrand. I alt 43 arrangementer.

Tyveri

Det er gått et tiår siden samarbeidet kom i gang. I 2009 ble et svært verdifullt maleri stjålet fra Larvik kirke. Med et slag gikk det opp for flere enn tyvene at det er i kirkene, og ikke på kunstmuseet, man finner fylkets mest betydelige verk av eldre kunst. Lucas Cranachs bilde La de små barn komme til meg ble gjenfunnet og ble blant hovedverkene i utstillingen Gloria Mundi der Haugar i 2011 presenterte rundt tretti historiske verk. Museet ville gi kirkekunsten den oppmerksomheten den fortjener. Med høstens satsing er veien snudd, og samtidskunsten inntar kirkene. Bare i domkirken kan man se verk fra syv kunstnere.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også