Les alt for bare 10 kr!

«Når de skjærer inn i hjernen på barnet ditt, da skjønner du hvor lite styring du har»

Først fikk sønnen hjernesvulst. Så fikk datteren hjertestans. Livet må leves uten kontroll, innser pappa Pål Aarø-Stillesby.

Publisert 26. september 2019

Påsken 2014: Familien Aarø-Stillesby gjør de liker best. De leker sammen. Pappa Pål og mamma Mette klatrer på steiner i utkanten av Østmarka i Oslo. Barna Lea og Kristoffer prøver noen lettere varianter, men de klyver også på apparater i en barnehage like ved.

Gutten til et vennepar kommer plutselig løpende. Han roper at Kristoffer har falt. Og at han blør.

Foreldrene finner Kristoffer liggende med hodet i fanget på søsteren sin. Han er bevisstløs. Ansiktet er dekket av blod.

De klarer å stoppe blødningen. Gradvis får de kontakt med ham. Hører at han har sklidd. Og truffet en stein med hodet.

De kjører til legevakten. Underveis besvimer Kristoffer igjen. Pål tenker at han burde ringt etter ambulanse i stedet. Men det gjør man jo ikke. Man prøver å ordne ting selv.

På legevakten blir de raskt sendt videre til Ullevål Sykehus. Hodet til Kristoffer blir skannet. Legene fastslår at han har en hjernerystelse, men den ser grei ut. Det som bekymrer dem, er at de har funnet store ansamlinger av væske i hodet hans. De tror ikke at det har noe med fallet å gjøre.

Videre undersøkelser viser at det ligger en skygge mellom de øvre kamrene i hjernen. Legene vil operere. De vil drenere. Og de vil ta en vevsprøve.

Foreldrene aner hva det siste kan bety.

LES OGSÅ: – Jeg var så nær ved å miste alt jeg hadde. Det er det verste en mor kan oppleve. Nesten

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også