Les alt for bare 10 kr!

– Kan være 80 prosent homofile i Vatikanet

Frédéric Martel bodde blant Den katolske kirkes mektigste i fire år. Resultatet ble en bok med påstander om løgner, sex og hykleri. Og der de homofile kardinalene er mest kritiske til homofile.

Publisert 16. september 2019

Se for deg at du er en gutt i slutten av tenårene i en hvilken som helst landsby i Europa på midten av 1900-tallet.

Du har aldri passet helt inn med de andre guttene. De synes stemmen din høres jentete ut, og at du kler deg litt rart. 

Jo eldre du blir, jo tydeligere blir det at du er forskjellig fra de andre. Du har egentlig ikke lyst til å dra på dans med nabojenta. Og du har i alle fall ikke lyst til å gifte deg med henne.

Flere og flere av klassekameratene dine har funnet seg kjærester. Snart vil alle du kjenner, være gift.

Når du tenker deg om, kommer du på at det egentlig bare er presten i landsbyen som er enslig.

– Det er den historien mange av de katolske prestene jeg har intervjuet forteller meg. Ved å bli prester slapp de å gifte seg. Mange av disse lever ut seksualiteten sin i dette fellesskapet. Legning var selvfølgelig ikke den eneste årsaken til at mennene valgte kirken, men det var én grunn, sier Frédéric Martel.

Den franske journalisten, som har doktorgrad i sosiologi og tidligere har vært rådgiver for høytstående franske politikere, publiserte i februar i år boken In the Closet of the Vatican: Power, Homosexuality, Hypocrisy.

På fransk har boken et enda mer sensasjonelt navn: Sodoma. Til nå er boken blitt solgt i 500.000 eksemplarer på 20 språk.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også